Quan és necessari anar a l’osteópata?

Sempre que senti alguna molèstia o disfunció a nivell de l'organisme.

Sempre que hagi tingut una caiguda o accident, malaltia o intervenció quirúrgica, ja que és necessari revisar l'estructura, tant si és recent com si és antiga.

És important tenir en compte la prevenció i visitar un osteòpata de forma regular per a mantenir un bon equilibri i una bona qualitat en teixit, nutrit i oxigenat.


Com és una sessió d’osteopatia?

En la primera sessió amb la osteòpata es realitza una valoració conjunta de la historia de salut de la persona.

El pacient disposa del temps necessari per a explicar el motiu de la consulta alhora que complementem la informació preguntant sobre els aspectes de salut que considero importants per després realitzar la sessió.

Recomano portar si es disposa proves diagnòstiques (RX, RNM, etc) i/o informes de salut que poguessin complementar la informació.

Seguidament, mitjançant l’escolta suau dels teixits, i diferents test de mobilitat, com un diàleg entre les mans de la osteòpata i el cos del/a pacient, la osteòpata guia la sessió, ajudant-se de diferents tècniques sempre respectuoses per restablir la mobilitat.

La durada d’una sessió d’osteopatia és entre 45-60min.


Quantes sessions fan falta normalment?

El nombre de sessions varia segons el motiu de consulta.

Habitualment amb 3-4 sessions la persona ja sent una millora.

A partir d'aquestes 3-4 sessions podem realitzar revisions per a garantir el manteniment de la millora i la bona qualitat en el funcionament biomecànic i fisiològic.


Pot haver reacció al tractament d’osteopatia? ¿Em pot fer mal la sessió?

L’osteopatia disposa de moltes tècniques sempre respectuoses, que permet a l’osteòpata adaptar-se a cada pacient, així les reaccions adverses al tractament d’osteopatia són difícils de que surgeixin. La sessió d’osteopatia és per tant totalment indolora.

Pot aparèixer una sensació de cansament o “agulletes” després de la sessió, secundaria a la distensió del teixit que allibera la toxicitat acumulada i es re-oxigena gràcies al tractament d’osteopatia.


Per a qui està indicada l’osteopatia?

L’osteopatia està indicada per a totes les edats, nens, nadons, embarassades, adults i gent gran.


Model Biodinàmic

El model bio-dinàmic en osteopatia treballa des d’un contacte suau, contacte perceptual, que permet a l’osteòpata percebre i sincronitzar-se amb el cos físic, cos hydrofluídic i cos energètic de la persona, a l’escolta del moviment-tempo present.

Treballa a través de les forces inherents, vitals, i de salut tant internes com externes (món natural), a la recerca d’equilibrar les tensions tisul.lars, fluídiques i energètiques, tenint en compte el tot hologràfic de la persona.


El tractament del Whiplash

En osteopatia anomenem whiplash a la retracció de la membrana duramare.

La duramare és la capa més externa de les meninges i es fusiona amb l’estructura òssia en determinats punts del crani, vèrtebres, sacre i còccix.

La retracció d’aquesta membrana és deguda a un mecanisme de protecció de l’organisme davant una situació de shock físic-bioquímic, mental o emocional.

Es descriu la duramare meníngea com la membrana que està a l’origen de tots els moviments, ja que a partir d’ella sorgeixen les diferents fulles membranoses.

Quan un pacient presenta un whiplash el tractament d’aquest és prioritari davant qualsevol altre tractament, ja que la retracció de la duramare implica la lliure expressió i moviment del ritme crani-sacre, així com la resta de ritmes de l’organisme a nivell fascial, visceral, i muscular.

És per aquest motiu que el tractament i desbloqueig d’aquesta membrana, restableix la força vital, la persona presenta una gran obertura, i l’organisme té la possibilitat de reorganitzar-se.


Factors que poden provocar un Whiplash

Accidents de cotxe/moto

Caigudes

Productes químics: Anestesies

Analgèsics

Antibiòtics

 Metalls pesats

Shock emocional

Elements dentals

Tractaments farmacològics

Tatoos, piercings

Malalties infantils

Toxicitat bacteriana

Malalties víriques

Malalties micòtiques

 Vacunes


Tarifes

55€ la sessió

Disposem de la possibilitat de fer factures per a reembolsar a través de mutues.